Že vrsto let zapored kot vrtec uspešno sodelujemo pri ustvarjanju in raziskovanju v okviru mednarodnega projekta “Evropska vas”.

Odrasli skupaj z otroki starejših skupin spoznavamo lastnosti in znamenitosti naše domovine Slovenije, natančneje se dotaknemo še raje nečesa oz. nekoga, s pomočjo katerega se lahko popeljejo na čarobno potovanje na krilih otroške domišljije.

Rdeča nit letošnjega raziskovanja je bil visoki jubilej oz. 150-letnica gasilstva na Slovenskem, ki je v Mestni občini Celje odlično in učinkovito organizirano ter temelji na delovanju in sodelovanju Gasilske zveze Celje, prostovoljnih gasilskih društev in Poklicne gasilske enote Celje.

Ustvarjalnost otrok, učencev, dijakov in mladostnikov se je v spomladanskem času ponovno razcvetela in se kaže v raznolikosti, barvitosti ter pestrosti, ki bo na ogled v ponedeljek, 9. 5. 2022, ob 11.00 na Glavnem trgu v Celju, kjer bomo skupaj s sodelujočimi zavodi praznovali rojstni dan Evrope in obeležili zaključek projekta.

Vabilo na zaključno prireditev projekta si lahko pogledate TUKAJ.

Prav tako vam posredujemo program prireditve, TUKAJ.

Na sklepni slovesnosti projekta se bodo predstavili sodelujoči zavodi, ki bodo na stojnicah in odru obiskovalcem pričarali podobe, okuse, zvoke in pestrost, ki jo živimo v skupnem evropskem prostoru. Iskreno upamo, da se nam boste na našem slavju enotnosti in povezanosti lahko pridružili tudi vi.

Odrasli in otroci iz Vrtca Zarja