Skoči na glavno vsebino

Glasba ima na otroke že v izredno zgodnjem obdobju širok spekter pozitivno razvojnih učinkov. Na svojevrsten način jih pomirja, z njo pridobivajo občutek za ritem, ob prepevanju pesmi povezujejo besedilo in melodijo, razvijajo spomin in govor, kar posledično vpliva na splošni kognitivni razvoj.

Zato v našem vrtcu v svoje delo konstantno vpeljujemo novosti, ki pri otrocih povečajo motiviranost ter poglobijo vsesplošni razvoj.

Ena izmed takšnih dejavnosti je ustvarjanje različnih ritmov, melodij in akordov z glasbenimi cevmi – boomwhackers-i. Otroci skozi igro samostojno iščejo široko paleto različnih načinov uporabe glasbenih cevi, ponavljajo ter izvajajo ritmične in melodične vzorce, povezujejo ritem z zlogovanjem besed, pridobivajo občutek za melodijo ter se seznanjajo z osnovnimi glasbenimi pojmi. Predvsem pa ob igrivo obarvanih dejavnostih z njimi doživljajo občutke veselja, sproščenosti in zabave, kar je pri učenju predšolskega otroka, ki temelji na osvajanju novih znanj skozi igro, poglavitnega pomena.

Urška Mastnak, dipl. vzg.

no images were found

Dostopnost