Skoči na glavno vsebino

Kmalu po novoletnih praznikih nam je zima končno izpolnila željo in nam nasula nekaj snega, ki smo ga vsi komaj čakali, še posebej pa so se ga razveselili otroci.

V četrtek, 7. januarja 2016 smo izkoristili idealne vremenske razmere za večerni pohod z baklami in svetilkami. Ob 17.00 smo se z otroki in starši iz enote Mehurček zbrali pri Špici Celje (veslaško društvo), s sabo smo prinesli bakle in svetilke, jih prižgali ter se po kratkem pozdravnem govoru odpravili po zasneženi poti ob reki Savinji, do visečega mostu. Starši so se med potjo prijetno pomenkovali, otroci pa so bili sproščeno igrivi. Opazovali smo okolico, svetlobo lučk in poslušali šumenje reke ter si s pripovedovanjem burili domišljijo. Ko smo prišli do cilja, smo prečkali viseči most in kot presenečenje prižgali magične prskalice-iskrice, otroci so jim rekli »ogenj na palčkah«. Pogreli smo se s toplim čajem, ki smo si ga prinesli v nahrbtnikih, zapeli pesmico o Luninem kraljestvu in se vrnili nazaj proti Špici. Za nekatere otroke je bila to nova izkušnja.

Pohod z baklami in svetilkami je bil za vse posebno doživetje, skrivnostno in čarobno, tako smo skupaj preživeli še eno aktivno in lepo pozno popoldne.

Regina Jernejc & Božica Halabarec

Dostopnost