Skoči na glavno vsebino

Mesec december je bil bogato obarvan z raznovrstnimi dogodki in dejavnostmi, tako na nivoju posameznih oddelkov kot celotne enote. Čarobnost pravljičnega doživljanja in  pričakovanja pa sta nam nudila odlične možnosti za različne oblike medsebojnega povezovanja ter sodelovanja. Aktualna vsebina – PEKARNA MIŠMAŠ, nas je popeljala v najrazličnejše smeri in načine igre, raziskovanja, doživljanja ter ustvarjalnega izražanja.

V oddelku Spominčica smo veliko ustvarjali in doživljali posamezne vsebine skupaj s starši, starimi starši in starejšimi vrstniki. Skupaj smo pekli piškote, izdelovali pripomočke za igro v oddelku in dekoracijo, ročne lutke, prisluhnili pripovedovanju babice Zime, se igrali ritmično-gibalne igre in prepevali ob spremljavi kitare, klavirja, lastnih ter malih ritmičnih instrumentov.

Na nivoju enote Čira Čara smo si mlajši oddelki ogledali lutkovno predstavo Muca Copatarica, nato pa skupaj s starejšimi otroki še gledališko predstavo Pekarna Mišmaš. S svojim obiskom so nas presenetili tudi babica Zima, pek Mišmaš in dedek Mraz.

Ksenija Škrubej, dipl. vzg.

Dostopnost