Skoči na glavno vsebino

Muca Tinka in maček Mijav, kot osrednja lika v dveh malčkovih oddelkih, sta se vsak na svoj način družila z otroki ob različnih dejavnostih. Praznično vzdušje, drobna presenečenja in pričakovanja so otrokom prižigala iskrice v očeh ter privabljala veselje in nasmeh na obraz.

Strokovne delavke malčkovih oddelkov smo izvedle srečanje za starše in otroke, kjer so si skupaj ogledali  lutkovno predstavo z naslovom Muca Copatarica in pek Mišmaš. Prav tako smo jih povabili na sladko presenečenje in čaj. Druženja so potekala v sproščenem in prazničnem vzdušju.

Skupaj z otroki smo doživljali praznično vsebino pravljice Pekarna Mišmaš, ki je zaživela na nivoju našega vrtca. Raziskovali smo, preizkušali in se igrali z moko ter gnetli testo. Po igralnicah se je širil vonj po piškotkih, ki smo jih pekli. Obiskal nas je tudi dedek Mraz in se skupaj z nami poveselil ob druženju in prepevanju. Prijazno je nagovoril otroke, se jim približal in jih pobožal. Odšel je po igralnicah, kjer so otroci prejeli Mišmaševo presenečenje – rogljičke.

Urška Zalokar in Jasmina Jošt

Dostopnost