Skoči na glavno vsebino

V Vrtcu Zarja Celje se zavedamo, da je gibanje pomemben in nujno potreben dejavnik za zdrav razvoj otroka, saj sta gibanje in igra otrokovi primarni potrebi. Temu dejavniku skozi vse leto dajemo velik poudarek.

Letos smo 18. 5. 2017 ob 17.30 uri v okviru Zarjinega športnika na Atletskem stadionu Kladivar priredili Mini olimpijado. Vrtec je več mesecev dihal v olimpijskem vzdušju, po enotah smo si razdelili evropske države in vsak oddelek se je posvetil raziskovanju izbrane države. Izdelali smo zastave, navijaške rekvizite in o svoji državi izvedeli veliko novih zanimivosti.

Seveda nismo pozabili na olimpijske simbole, eden izmed njih je tudi olimpijski ogenj, ki je začel po enotah potovati tri dni pred Mini olimpijado. Baklo z olimpijskim ognjem so nosili otroci v spremstvu strokovnih delavcev nastopajočih oddelkov in ga predajali po enotah. Na dan prireditve je prispel na stadion, kjer je olimpijski plamen prižgala bronasta olimpijka iz Ria, judoiska Ana Velenšek.

Po mimohodu držav, dvigu zastave, olimpijski zaprisegi, prižigom plamenice in ravnateljičinem govoru se je naša Mini olimpijada pričela.

Predstavili smo se z osmimi igrami, in sicer: s skokom v daljino, tekom čez ovire, kradljivcem žog, ponjavo, vožnjo s skuterji, hokejem na travi, lovljenjem z vodnimi črvi in preskakovanjem ovir s t. i. hoppy žogami.

Vseskozi nas je vodila misel »Vsi smo zmagovalci, ne glede na gibalne zmožnosti posameznikov!« Tako smo ob polnih tribunah in bučno spodbudo navijačev z otroki preživeli nepozaben športni dogodek, ki nam bo še dolgo ostal v spominu in naših srcih.

Zapisala: Regina Jernejc, dipl. vzg.

Dostopnost