Skoči na glavno vsebino

»Babice in dedki so tisti, ki nas čuvajo, ko mamic in atijev ni. Dedki so tisti, ki nam pomagajo in so starejši od babic. Babice in dedki nam kupujejo sladkarije in nas peljejo zraven na morje. Babica mora imeti dedka, če ne, je stara mama.« To je le nekaj iskrenih otroških izjav, s katerimi smo na sončno petkovo dopoldne pozdravili dedke in babice v hiši Ringa raja. Namen in cilj srečanja je bil prvinsko prijetno medgeneracijsko druženje.

Otroške glave so polne zanimivih misli, idej, izmišljenih zgodb in fantazijskih junakov. Njihova srca pa so polna topline, iskrenosti in malo nagajivosti. »Komaj že čakam, da danes prideta moja babica in dedek. Še nikoli nisem nastopala pred njima«, je povedala ena od deklic. Otroci so se predstavili z lahkotnim programom; plesali so, peli in se igrali prstne igre.

Ker je glasba najlepši, univerzalni jezik, ki ga razumejo vsi ljudje, smo pripravili ustvarjalne delavnice, ki so vsem dale možnost pokazati finomotorične spretnosti, ustvarjalnost in domišljijo. Stari starši so se skupaj z otroki preizkusili v izdelovanju malih ritmičnih instrumentov. Na koncu pa je naš orkester tudi ubrano zazvenel in vsi pa skupaj smo dopoldne zaključili z mislijo: »Bilo je lepo.«

Dostopnost