Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, otroci, stari starši, prijatelji …

V letošnjem šolskem letu smo v našem vrtcu pričeli z zbiralno akcijo odpadnega papirja. Tako se bomo spomnili na naše gozdove in morda obvarovali nekaj dreves. Po letu 1860, ko je produkcija papirja tako narasla, da je prišlo do pomanjkanja bombaža, iz katerega so takrat izdelovali papir, so razvili tehniko izdelovanja papirja iz lesnih vlaken. To seveda pomeni, da zaradi papirja uničujemo drevesa – pljuča našega planeta. Da ohranimo eno drevo, moramo zbrati 55 kilogramov časopisnega papirja.

Akcijo  zbiranja papirja bomo izvajali tekom celega leta, kajti skrb za ohranjanje narave je tudi naša skrb. Skupaj si prizadevajmo, da na preprost način poskrbimo za čistejše okolje. K celostni EKO vzgoji bo veliko pripomoglo, če se boste z otrokom tudi doma pogovarjali o recikliranju, o možnostih varčevanja s papirjem in če boste tudi doma zbirali papir in ga prinašali v vrtec je prav, da veste kaj sodi v zabojnik za odpadni papir:

  •  časopisi, revije, knjige
  •  prospekti, katalogi, zvezki
  •  pisma, pisemski in ovojni papir
  •  papirnate vrečke, kartonske škatle in valovita lepenka
  •  kartonska embalaža

Odpadni papir – zvezan v paket, lahko prinesete v vrtec in ga odložite v škatlo pripravljeno za ta namen. Denar od prodanega papirja bomo namenili v sklad vrtca.

»ODPADNO JE UPORABNO«

 

Strokovni delavci vrtca z ravnateljico Matejko Kobal

Dostopnost