Skoči na glavno vsebino

Da so vrtčevski dopoldnevi pisani kot mavrica že dodobra ve vsak, a ko za vogalom pomiga roza repek, se otroške ustnice zavihajo v presenečen OOOOO.

Zobomiška je priplesala v naš dan, navihana in nasmejana, s polnim naročjem zavitih paketkov, ki so zbujali radovednost-kaj le se skriva v njih?

A navihanka ni želela daril razdeliti takoj … Otroke je povabila, da se skupaj odpravijo na Alejo mlečnih zobkov, kjer so spoznali nepridiprava, ki uničujeta naše zobe, to sta Lumpij in Capi. S postavljanjem vprašanj sta preverila, kako dobro poznajo pomen higiene zob in zdrave prehrane ter jasno in glasno ubesedila svoja pričakovanja – da bomo vestno, pravilno  in dobro skrbeli za zdravje zob (le zdrav zob je lep zob), uživali raznovrstno hrano in nasploh skrbeli za dobro počutje telesa in duha.

Otroke je obiskala še v igralnicah, jim razdelila darilca in ukradla minutke njihove družbe, da se je polna vtisov odpravila v Mišji dol, kjer so jo nestrpno pričakovale pomočnice miške, ki tako rade obiščejo naše junake ob izgubi zob.

Zobomiška in pomočnice miške, le pokukajte še k nam, da vidite, kako lepo skrbimo za naše bele zobke.

Zapisala: Lilija Stokić, dipl. vzg.

Dostopnost