Skoči na glavno vsebino

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11. 2020, obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ki bo letos že deseti po vrsti. Glede na nepredvidljive razmere se letošnji tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan«, ne bo izvedel v vrtcih kot v preteklih letih, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležbi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Letos imate pri izvedbi tega projekta posebno vlogo prav starši, da svojim otrokom predstavite pomembnost opraševanja čebel za prehransko varnost, pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Več o tej vsebini si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Redni obroki in zajtrkovanje so del zdrave prehrane

 

Video predstavitev – tradicionalni slovenski zajtrk

 

V prilogi vam pošiljamo tudi kratko predstavitev teme, ki smo jo pripravili v vrtcu in vas spodbujamo k sodelovanju. V kolikor boste ustvarili kakšno risbo ali fotografijo, je bomo zelo veseli. Posredujete jih lahko strokovnim delavcem.

 

Tradicionalni slovenski zajtrk – predstavitev 

 

Plakat – otroška risba

 

Ravnateljica, Mateja Kobal

Dostopnost