Skoči na glavno vsebino

V soboto 14. 5. 2022, smo se odpravili  na slikarsko kolonijo v Mozirski gaj. Vrtec Zarja je zastopalo pet otrok in tri mentorice. Na vhodu v čudovito cvetoč (trenutno cvetijo tulipani) gaj, so nas pričakali prijazni strokovni delavci vrtca Mozirje in nas povabili na sprehod po čarobnih cvetočih poljih gaja.

Likovne delavnice so bile razporejene po celotnem parku in so ponujale celo paleto različnih likovnih tehnik in likovnih motivov. Otroci so se lahko preizkusili v slikanju z akvareli, temperami, lahko so risali s svinčniki, ogljem, praskali so lahko praskanke. Ob vsaki točki so bile nasmejane delavke vrtca Mozirje, ki so nas usmerjale in nam pomagale z nasveti. Marsikateri prijazen nasvet ali pohvalo smo dobili tudi od obiskovalcev gaja, ki so z veseljem opazovali mlade umetnike na delu. Pod kozolcem je nastajala čisto prava likovna razstava, kjer je bila na ogled izjemna otroška ustvarjalnost, iskrenost in neverjetna pestrost oblik in barv.  Strokovni delavci vrtca Mozirje so popestrili dogajanje še z dramsko predstavo Zrcalce.

Na koncu so mladi ustvarjalci dobili zaslužene diplome, obilno malico, velik sladoled in dovoljenje za dirkanje po skrivnostnih potkah Mozirskega gaja. Drugo leto se gotovo vrnemo na tradicionalno, 15. likovno kolonijo S čopičem po Mozirskem gaju.

Zapisala: Nataša Brecelj Kodre

Dostopnost