Skoči na glavno vsebino

Poletje nas je dodobra ogrelo, nekateri otroci in odrasli so že bili na počitnicah, drugi jih ravno okušajo, a čas, ko še nekateri čakamo na njih, poskušamo v enoti Iskrica preživeti čimbolj pestro in kreativno.

Zgodbe so nas tokrat ponesle h Gusarju Bertu, tako da smo si »zidali« gusarske ladje okoli igral, peskovnik pretvorili v Otok zakladov, Mavrična ribica pa nas je s svetlečimi luskami in plavutmi poškropila z risarsko-slikarskimi idejami.

Pletle so se zapestnice prijateljstva, saj gusarji veliko dajo na častno besedo in pomoč prijateljem, lase pa smo si spletali v gusarke kitke in obrisovali svoje sence v ploščad, da preverimo, če smo kaj zrastli? Poletje ima to čarobno moč, da je za 1.septembra vse premajhno v omari. Zabavno se nam je zdelo tudi izrisati senco živali na list papirja.

Ustvarili smo mestno plažo, ki je k vodnim igram vabila po jutranji pravljici pod krošnjo dreves, kjer so vzgojiteljice izmenično prebirale knjige s poletno in morsko obarvano tematiko.

Imeli pa smo tudi prave poučne urice. Obiskal nas je osnovnošolec Lovro, ki nam je skozi video projekcijo Morske živali (ki jo je sam ustvaril) predstavil sto in eno žival. Zagotovo pa je otrokom bilo najbolj zanimivo to, da je vsaka žival bila zastopana tudi v 3d izvedbi in so jo lahko potipali in od bližje pogledali. Sledilo je listanje in prebiranje enciklopedij, ki so nam odprle še dodatni  vpogled v morski svet.

Čeprav je ležanje na plaži nekaj najboljšega, smo poskrbeli tudi za razgibanje. Vzgojiteljica Regina nas je obiskala in nas skozi Fit metodologijo razmigala, tako telo kot naše sive celice, saj so naloge bile sestavljene celostno in z mnogimi zabavnimi izzivi.

Objavljamo le nekaj utrinkov, a poletja še ni konec in zagotovo nas še čaka veliko zabavnih, vročih in mokrih dni.

Zapisala: Lilijana Stokić, dipl. vzg.

 

Dostopnost