Skoči na glavno vsebino

Otroci s strokovnimi delavci enote Živ žav, smo si popestrili vrtčevski vsakdan z dogodki, ki so se odvijali v bližnji okolici in vrtcu.

V sodelovanju z Mestno občino Celje, Javnim zavodom Socio in Ljudsko univerzo Celje smo se v MČ Nova vas družili ob organiziranih različnih dejavnostih, ki jih vsako leto pripravijo v sklopu aktivnih počitnic v Celju (športne, družabne igre, ustvarjalne delavnice, …).

Mestna občina Celje je skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije letos gostila gasilsko olimpijado.

V sklopu le-te, se je v Celju odvilo več različnih dogodkov. Skupaj z otroki smo se udeležili enega od mnogih, ogledali smo si gasilski trening (gasilski poligon), ki se je odvijal na atletskem stadionu Kladivar.

Odpravili smo se tudi v mestno jedro mesta Celje, kjer so nas prijazno sprejeli policisti iz PU Celje in nam predstavili poklic »policist«. Policisti so nam pokazali tudi svojo opremo in policijsko motorno kolo ter nas obdarili z odsevniki in zapestnicami, ki nas osveščajo o varni vožnji ter udeležbi v prometu.

V vrtcu smo se družili z našo strokovno delavko Regino, ki nas je v sklopu  FIT metodologije vodila skozi vadbeno uro in nam prestavila pestro paleto gibalno-didaktičnih iger.

Zapisala: Špela Fajs, dipl. vzg.

Dostopnost