Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo v okviru izvajanja obogatitvenih dejavnosti v vseh treh celjskih javnih vrtcih uvedli novost letovanja otrok v starosti od 5 do 6 let na CELJSKI KOČI.

Namen projekta »Vrtec v naravi« je, da otroci ob spremstvu vzgojiteljev doživijo izkušnjo bivanja in medsebojnega druženja v naravi, v drugačnem okolju kot je vsakodnevno obiskovanje vrtca. Posebno doživetje in izkušnja je prav gotovo že sama nočitev na Celjski koči, vključeni pa so bili v številne dejavnosti, tako v zgradbi hotela kot v sami bližnji okolici. Gozdarski strokovnjak, Boštjan Hren iz celjske območne enote Zavoda za gozdove jim je predstavil gozdno učno pot, prav tako pa so imeli priložnost preizkusiti svoje sposobnosti v Pustolovskem parku ter vožnjo z bobkartom.

Poleg mnogih doživetij, si bodo otroci zapomnili dogodek tudi zaradi večernega druženja in za mnoge kot tudi prva izkušnja bivanja brez staršev. Ob prihodu v vrtec so bili tako mali kot veliki otroci prijetno utrujeni a polni adrenalinskih vtisov.

V prihodnjih dneh si želimo, da nam bo vreme nekoliko bolj naklonjeno, zato da se bodo lahko podali tovrstnim izkušnjam naproti še otroci iz drugih oddelkov.  

Na Mestni občini Celje verjamemo, da bo ta novost pozitivno vplivala na dopolnitev vzgojno izobraževalnega procesa v celjskih javnih vrtcih in da bo pomenila dragoceno izkušnjo za otroke pri njihovem odraščanju in razvoju.

Video prispevek si lahko ogledate TUKAJ.

Ravnateljica, Mateja Obrez

Dostopnost