Skoči na glavno vsebino

Tudi v letošnjem šolskem letu se je naš vrtec priključil projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, vključila pa so se tudi ministrstva za zdravje, šolstvo in kmetijstvo, Nacionalni inštitut za javno zdravje ter druge organizacije.

Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati otroke, mladino in širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad in o pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Prvič se je projekt izvedel 18. novembra 2011, tradicionalno pa ga izvajamo vsak tretji petek v mesecu novembru.

V vrtcu smo sam projekt zaključili v petek, 15. novembra 2019, v tednu, od ponedeljka do petka, pa smo posvetili vse obroke slovenski tradicionalni kuhinji. Prav je, da pri pripravi jedilnika spoštujemo izvirne slovenske jedi, otrokom pa približamo prave vrednote prehranjevalne dediščine v želji, da stare slovenske jedi ne bi potonile v pozabo.

Prav poseben dogodek pa se je odvijal ob prepevanju pesmi Čebelar, ki nas že vrsto let spremlja in nas nekako na prav poseben način združuje tako v sami posamezni enoti kot na nivoju celotnega vrtca.

 

Dostopnost