Skoči na glavno vsebino

Odrasli kot tudi otroci v Vrtcu Zarja si prizadevamo, da področje gibanja vnašamo v vsakdanje aktivnosti našega bogatega vzgojnega programa. S tem namenom, vsako jesen ob pričetku vrtčevskega leta, poskušamo naše popotovanje dopolniti s kakšnimi novimi izzivi ali pa izkušnjami ter tako spremeniti ustaljen ritem, ki mu sledimo s skrbno zastavljenimi cilji.

Jeseni 2022 smo si zadali izziv, da v sodelovanje povabimo predstavnike AD Kladivar, ki so se prijazno odzvali že ob izvedbi »Množičnega teka«, ki je že vrsto let naša stalnica. Športno obarvane aktivnosti so se seveda nadaljevale skozi celotno leto v zavedanju, kako pomembno je, da ob poplavi sodobne tehnologije in vse več pomanjkanja prostega časa, ohranjamo psihofizične sposobnosti na ravni, ki nas in naše otroke peljejo po poti ustreznega razvoja ter dobrega počutja.

V spomladanskem času oz. pred poletnimi meseci, pa so otroci starejših oddelkov imeli možnost obiska stadiona Kladivar, kjer sta jim priznana in strokovna trenerja Tomaž in Jolanda predstavila osnove atletike. Tako za otroke kot tudi vzgojitelje je bila to zelo prijetna izkušnja in zato bomo s to dobro prakso nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu.

Za vas smo pripravili nekaj foto utrinkov in video prispevek, ki prikazujejo delček uspešnega sodelovanja med Vrtcem Zarja in AD Kladivar.  

In še nasvet pred poletnim oddihom!

»Poiščite si podobo nečesa kar imate resnično radi: posebno pesem, mavrico, priljubljen šport ali hobi,  najljubše opravilo, kotiček v naravi, lepe in spodbudne misli … in uporabite to podobo vsakokrat, ko vas bo strah, saj SREČA se najprej razkrije v očeh, ker v njih najlepše sije njen nasmeh.”

Ravnateljica, Mateja Obrez

 

Video prispevek o sodelovanju med Vrtcem Zarja in AD Kladivar
Dostopnost