Skoči na glavno vsebino

Kot v vseh enotah našega vrtca smo si tudi v enoti Mehurček veseli čarobni december popestrili s pravljico Pekarna Mišmaš (S. Makarovič). V oddelku Češnja smo si igralnico najprej preoblikovali v  čisto pravo pekarno, kjer smo ogromno ustvarjali, lepili, barvali, sestavljali … in si pričarali prav posebno čarobno decembrsko vzdušje. Ko je bila pekarna nared, smo v goste povabili babico Marijo, ki nam je z velikim veseljem pomagala pri peki piškotov. Čudoviti vonj po sveže pečenih dobrotah se je vil po celem vrtcu, dišalo je tako lepo, da je k nam pripeljalo celo peka Mišmaša. Poskusil je naše piškote in nas izredno pohvalil, obenem pa tudi povabil na svojo predstavo.

Skupaj z otroki smo se nato odločili, da bomo s piškoti presenetili (poleg peka Mišmaša in staršev) tudi naše najstarejše občane v Domu upokojencev ob Savinji – Celje. Razveselili smo jih v torek, 13. 12. 2016. Zapeli smo jim nekaj pesmi, nato pa jih ob prijetnem druženju  razveselili še z okusnimi dobrotami iz naše pekarne ter čudovitimi voščili v obliki sovic, ki so jih otroci izdelali povsem sami.

Ta dan nam je ostal še posebej v lepem spominu, dan ko se je prižgala marsikatera iskrica v očeh. Vsi skupaj smo prišli do spoznanja, da zadnjega meseca v letu ne poimenujemo zaman čarobni mesec december.

Zapisala: Regina Jernejc

Dostopnost