Skoči na glavno vsebino

V duhu priprav na 30. obletnico enote Čira Čara smo se strokovni delavci še tesneje povezali med seboj in pričeli z načrtovanjem. Že na začetku šolskega leta smo pričeli razmišljati o  tistem posebnem dnevu – dnevu prireditve.  Ideje, sprva nanizane le na listu papirja, so se začele počasi udejanjati.

Otroci starejših oddelkov so se ob instrumentalni glasbeni podlagi pripravljali na plesno dramatizacijo Mala Marjetica, v sklopu katere so se izražali skozi gibanje in sodelovali pri ustvarjanju plesne koreografije. V sodelovanju strokovnih delavk in ene od mamic so nastali unikatni ter nadvse domiselni plesni kostumi in scena. Pri pripravah na veliki dan smo sodelovali tudi otroci in strokovni delavci mlajših oddelkov. V sodelovanju s starejšimi oddelki smo poskrbeli za dekoracijo enote. Priprave pa niso potekale samo na nivoju enote, temveč tudi širše. Svojo pripravljenost in nesebičnost so nam izkazali sodelavci iz drugih enot našega vrtca.

V četrtek, 11. 5. 2017, smo se ob svečani zasaditvi lipe na našem igrišču zbrali vsi otroci, vzgojitelji, ravnateljica in njena pomočnica. V velikem, povezanem krogu smo ob mladi lipi zapeli nekaj pesmi, zarajali in tako voščili našemu vrtcu.

Po skrbno načrtovanih pripravah in vseh izpeljanih vajah je nastopil težko pričakovani trenutek. Dan je bil že od samega jutra prav poseben. Ob krasitvi igrišča so bili celo komentarji in vprašanja staršev, ki so popoldne prihajali po otroke, prežeta z velikim pričakovanjem in zaskrbljenostjo … »Kako lepo je danes tukaj, pa ja ne bo deževalo?« Toda naši pozitivni odgovori so jih hitro pomirili: »Danes bo lepo vreme, se kmalu vidimo.«

Tudi popoldne je bilo vreme na naši strani, uvodna plesna dramatizacija pa je očarala vse zbrane obiskovalce. Sledili so slavnostni govori naših posebnih gostij – ravnateljic, ki so nas s svojim pripovedovanjem popeljale po bogati preteklosti, v čas, ko se je v vrtcu pričelo odvijati življenje. S svojim samozavestnim nastopom se je izkazal tudi otroški zborček enote Čira čara, zvoki harmonike in mladi folkloristi iz enote Iskrica pa so v nadaljevanju razgreli ozračje ter celotno publiko. Ob prepevanju kvarteta Pušeljc se je marsikateremu od prisotnih orosilo oko, saj je ubrano petje fantov doseglo vse kotičke poslušalčeve duše. Že tako pester program so še dodatno obogatili člani Orffove glasbene skupine (strokovni delavci Zarje), ki so se predstavili z izbranim in vselej aktualnim repertoarjem.

Prireditev smo zaključili s skupno pesmijo Moj, tvoj, naš …, katere avtorica je naša strokovna delavka, Tadeja Srpčič. Ob prepevanju pesmi smo odprli rojstnodnevno darilo in spustili v zrak pisane balone, s čimer smo narisali nasmehe na obraze tistih naših najmlajših zakladov – otrok in jim polepšali že tako čustveno obarvano popoldne.

Zapisala: Ksenija Škrubej, dipl. vzg.

Dostopnost