Skoči na glavno vsebino

V zavedanju, da prazniki predstavljajo poseben čarobno obarvan čas, ki mora temeljiti na dobrem in iskrenem medsebojnem sodelovanju ter pravljičnem doživljanju, smo že v predprazničnih dneh organizirali nekaj tovrstnih dejavnosti. Glede na to, da je izrednega pomena tudi stopnjevanje otroškega pričakovanja, smo predpraznično dogajanje »otvorili« z obiskom pravljičnih bitij – Sneguljčice in palčkov, ki so nas povabili na koncert Orffove skupine Vrtca Zarja.

Nastop glasbene skupine, ki jo sestavljajo strokovni delavci našega vrtca je pričaral pristno, decembrsko vzdušje. Otroci so se odzvali z otroškim entuziazmom in energijo, ki se je kazala v njihovem pozitivnem, čustvenem razpoloženju in gibalnem odzivanju (uporabo lastnih instrumentov in prepevanjem) ob živi glasbi.

Da je bilo doživetje in mera polna, pa so poskrbeli še pravljični junaki s svojimi karakteristično obarvanimi nastopi in »vragolijami«. Doživljanje, tako s strani otrok kot odraslih je bilo tako izredno intenzivno in še vedno traja.

Ksenija Škrubej, dipl. vzg.

no images were found

Dostopnost