Skoči na glavno vsebino

V mesecu februarju tudi v vrtcu obeležimo kulturni praznik – Prešernov dan, edini slovenski državni praznik, ki ga pišemo z veliko začetnico. Današnja proslava je bila prikaz samo enega od delov bogatega kulturnega dogajanja, ki se odvija vsakodnevno v igralnicah.

Po uvodnem pozdravu vzgojiteljice Olgice, ki nas je s prijetnimi verzi o kulturi popeljala v čas, ko je živel France Prešeren, smo vsi skupaj ponosno zapeli slovensko himno. Da bi se tem bolj približali obdobju, v katerem je ustvarjal naš pesnik, smo vzgojitelji ob pomoči Sebastijana otroke popeljali skozi celotno dogajanje ob upodobitvi lika Prešerna, vključno z ostalimi pravljičnimi junaki, s katerimi se srečujemo skozi celo šolsko leto (Muca Copatarica, Sneguljčica, Pedenjped, …)

Seveda je bil današnji dopoldan namenjen tudi otrokom in sicer so se predstavili drug drugemu z različnimi deklamacijami, izraznim plesom (Povodni mož, ples palčkov, ljudski plesi), petje pesmi ob različnih spremljavah, ipd. Med nas je prišla tudi prav posebna gostja, mamica Hajdi Korošec Jazbinšek, ki je popestrila program s prepevanjem njenih uspešnic za najmlajše (Naš kuža in Petelinček). Vse nastopajoče smo spodbujali in nagradili z močnim aplavzom in jim izkazali naše navdušenje.

Ob zaključku smo vsi skupaj zbrani zapeli še venček narodnih pesmi. Ob tovrstnem druženju in doživljanju kulture v vsej njeni raznolikosti smo preživeli prijeten in nepozaben dopoldan, ki se bo vtisnil marsikomu v dolgotrajen spomin na preživete prijetne otroške dni v vrtcu Iskrica.

Zapisala: Saška Uranker, dipl. vzg.

no images were found

Dostopnost