Skoči na glavno vsebino

Danes odpiramo ta prostor za vas, da s skupnimi močmi oblikujemo mavrično paleto barv za vsakega otroka v vrtcu …      

Odrasli v vrtcu se dobro zavedamo, da se bo veliko otrok, zlasti mlajših, v prvih septembrskih dneh prvič soočalo z vsakodnevno daljšo ločenostjo od svojih staršev in ob tem seveda doživljalo tudi nelagodje. Pomembno je, da jim v teh trenutkih nudimo predvsem čustveno podporo, tako s strani vas staršev kot tudi vzgojiteljev, predvsem zaradi tega, da se ne bo zamajal njihov temeljni občutek varnosti. Vemo, da je ravno občutek varnosti izredno pomemben, ne samo za otroke, tudi za odrasle. Če se v nekem novem okolju počutimo sprejete, varne … nam je tudi prijetnejše.

Da bomo lahko vašim otrokom v oporo, potrebujemo tudi vas starše, zato sprejmite otrokova čustva, njihove odzive in njihov lasten način soočanja z novo oviro na poti odraščanja.

To bo korak v nov, drugačen svet, to bo pomemben dogodek oz. prelomni trenutek, ki bo celotno družino postavljal pred nove izzive.

Vsem skupaj želimo prijetno bivanje v našem vrtcu z željo, da bi ga doživljali kot »hišo« igre, raziskovanja, prijaznosti in dobre volje.

Strokovni delavci vrtca skupaj z ravnateljico Matejo Kobal

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost