Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, pred nami je zelo pomemben trenutek, dan ko bomo ponovno odprli vrata našega vrtca. Prepričana sem, da se vam ob mislih na ponedeljkovo jutro porajajo različne zgodbe, dileme in vprašanja, skratka se dobro zavedate, da to jutro le ne bo takšno, kot so bila jutra doslej. Ob tem bi vam želela sporočiti in vas nekoliko pomiriti, da smo v Vrtcu Zarja s skupnimi močmi vseh zaposlenih skrbno načrtovali ta dan, ki ga bomo poleg upoštevanja vseh predpisanih ukrepov, poskušali izpeljati čim bolj ŽIVLJENJSKO.

Odrasli v tem času nismo pozabili kakšno je naše osnovno poslanstvo in pomen predšolske vzgoje ter da nenazadnje ponovno sprejemamo v našo sredino najbolj ranljivo populacijo – vaše otroke. S tem želimo poudariti, da bosta prijazen pozdrav in vsaka spodbudna beseda v tem trenutku resnično pomenila največ, najprej otrokom, vam staršem in nenazadnje tudi vsem nam. Kot ravnateljica zaupam svojim sodelavcem in tudi vam spoštovani starši, da nam bo skupaj uspelo zakorakati na pot vsakdanjih doživetij, s pomočjo katerih bomo najprej ponovno poskušali vzpostaviti prijazno in spodbudno okolje za vse udeležence.

V priporočilih, posredovanih s strani pristojnih inštitucij, je bilo med drugim izpostavljeno dejstvo, da ob ponovnem odprtju vzgojno-izobraževalnih inštitucij nosimo veliko družbeno odgovornost. Zavedamo se, da je vsak otrok na svoj način doživljal čas, ko ni bil vključen v vrtec in da se pravzaprav pričenja ponovno uvajalno obdobje za vse nas, še posebej pa za najmlajše raziskovalce. Pomembno je izpostaviti dejstvo, da je šolsko leto, ki je še pred nami, nekoliko drugačno in da vseh doslej načrtovanih ciljev ne bo mogoče realizirati do te mere, kot smo jih zastavili jeseni. Naše načrtovane aktivnosti bodo izhajale predvsem iz trenutnih potreb vaših otrok, prilagajali se bomo situacijam in se v čim večji meri potrudili, da ne bomo hiteli z izvajanjem vzgojno-izobraževalnega programa, temveč razvijali občutek varnosti in medsebojnega zaupanja.

V ponedeljek, 18. 5. 2020, odpiramo vse enote Vrtca Zarja s prilagojenim odpiralnim in zapiralnim časom, predvsem zaradi trenutnega zagotavljanja higienskih, prostorskih in kadrovskih pogojev.

Vse enote Vrtca Zarja bodo s ponedeljkom odprte od 6.00 do 16.00. Starši ob prihodu upoštevajte naša priporočila (Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v Vrtcu Zarja) in navedeno uro prihoda ter odhoda vašega otroka iz vrtca na prijavnici. Otroke pripeljete do vrat oddelkov, kjer so bili vključeni pred zaprtjem vrtca, pri tem pa ne pozabite na Izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19.

V kolikor boste potrebovali dodatne informacije, se lahko obrnete na upravo vrtca, kjer smo za vas dosegljivi in vam bomo z veseljem podali odgovore na vaša vprašanja.

Ob zaključku obvestila vas bi želela nagovoriti z razmišljanjem: »Zavedamo se, da je trenutno pred nami vrsto izzivov in da imamo na nek način vsak svoje skrbi – doma, v vrtcu, v službi, v šoli, skratka vsepovsod. Toda prepričani smo, da bomo z odgovornim upoštevanjem in spoštovanjem dogovorov  zmogli uspešno prestopiti ovire, ki so pred nami. Potrebovali bomo veliko strpnosti in prilagajanja z zavedanjem, da moramo in seveda tudi zmoremo vzajemno zagotavljati lastno varnost kot tudi varnost drugih okoli nas«.

Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v Vrtcu Zarja Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 Prijavnica – vključitev otroka od 1. 6. 2020 dalje

 

Ravnateljica, Mateja Kobal

 

 

 

Dostopnost