Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, obveščamo vas,  da smo bili dne, 27. 1. 2021, v popoldanskem času obveščeni, da imamo v Vrtcu Zarja – enota Mehurček, potrjeno okužbo s koronavirusom pri otroku.

Obveščeni so bili vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z otrokom, pri katerem je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma, saj jim bo s strani NIJZ-a odrejena karantena. Prav tako je bila karantena odrejena dvema strokovnima delavkama.

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Mehurček posluje po običajnem poslovalnem času.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo, da v vrtec vključujejo zdravega otroka.

V vseh enotah vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Mehurček pa smo že izvedli še dodatne poostrene ukrepe (dezinfekcijo igralnice in garderobnih prostorov) po navodilih NIJZ in sicer z dne, 28. 1. 2021.

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske). Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja.

ZDRAVJE je največja dobrina in največji privilegij, zato se vsi skupaj potrudimo zaščititi svojega in tudi zdravje vseh nas.

Ravnateljica, Mateja Kobal

 

Dostopnost