Skoči na glavno vsebino

Ob koncu »vrtčevskega leta«, smo se otroci iz oddelka Tulipan, skupaj s starši odpravili na zaključno srečanje. Za nalogo gibalnega programa Mali sonček,  smo izvedli pohod na Šmartinsko jezero. Na začetku poti smo v krogu zarajali naš poletni jutranji pozdrav.

Ringa ringa raja,   

sonce zgodaj vstaja,                                                                                              

brž za njim hitimo,

da ga ulovimo.

 

Ringa ringa raja,

sonce zgodaj vstaja,

radi se igramo

in se radi imamo.

S pesmico o soncu smo pregnali oblake in pustili sončnim žarkom prosto pot proti Šmartinskemu jezeru. Pot nas je vodila ob gozdni stezici, kjer smo opazovali različne majhne živali, drevesa in cvetlice, katere so otroci prepoznavali in poimenovali. Pohod smo si popestrili z različnimi motivacijskimi nalogami, s katerimi smo pokazali kaj vse zmoremo in znamo. Ob zvokih blok flavte smo zapeli pesmi, ki jih prepevamo v vrtcu ter zaplesali ob pesmi o prijateljstvu. Nadihali smo se svežega zraka, na poti ni manjkalo niti veselega vzdušja, klepeta in kot bi mignil smo prišli na cilj.

Ob zaključku našega druženja, z mislijo »Življenje imejmo za prekrasno potovanje« ter sinonimom pikapolonice, ki prinaša srečo, smo si pomahali v slovo in zaželeli prijetne poletne dni.

Zapisala: vzgojiteljica Mateja Kos

Dostopnost