Skoči na glavno vsebino

V torek, 9. maja 2023, je potekala sklepna slovesnost projekta Evropska vas 2023, ko so otroci iz vrtcev, učenci in dijaki na mestne ulice ponovno prinesli veselje, razigranost, barvitost, bogastvo in raznolikost velike evropske družine, katere del smo tudi sami.

Pri realizaciji projekta »Evropska vas« smo vključili ZARJINEGA BRALČKA, ki je tako otroke kot odrasle skozi igrivo raziskovanje prelepe Slovenije, popeljal po pokrajinah naše zelene dežele. Ob raziskovanju in spoznavanju določenih specifičnih posebnosti le-teh, so se otroci podrobneje seznanili tudi s kvalitetnimi otroškimi knjižnimi deli. Tako smo spoznali nekatera dela Kajetana Koviča, Ele Peroci, Lile Prap, Ferija Lainščka, Franceta Bevka, Toneta Pavčka, Srečka Kosovela, Josipa Vandota in še marsikoga drugega. 

Želimo si, da ob zaključku tega projekta ponesemo misli o pomenu knjižne vzgoje tudi navzven da otrokovo poslušanje pravljic v otroštvu pripelje do ljubezni do branja, ki naj traja njegovo celo življenje.

Naj tudi pri vas doma pravljice oživijo in vas popeljejo v čudoviti domišljijski svet, v katerem se lahko uresničijo tudi najbolj nenavadne sanje, želje …

Video prispevek, ki je nastal ob zaključku projekta, si lahko ogledate TUKAJ.

Nastop folklorne skupine iz enote Iskrica si lahko ogledate TUKAJ. 

Plakat, ki je nastal ob zaključku projekta, si lahko ogledate TUKAJ.

Otroci in strokovni delavci Vrtca Zarja

 

Dostopnost