Skoči na glavno vsebino

Ob svetovnem dnevu vzgojiteljev – učiteljev, ki so ga včeraj obeležili v več kot 100 državah po vsem svetu, je Mestna občina Celje v Narodnem domu pripravila čudovit koncert, na katerem so nastopile vzgojiteljske in učiteljske glasbene zasedbe iz Vrtca Anice Černejeve, Vrtca Zarja, Osnovne šole Glazija, Glasbene šole Celje, Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje, Šolskega centra Celje in Gimnazije Celje – Center. Ponosni so, da so kot prva mestna občina ob tem pomembnem dnevu organizirali kulturni dogodek in se poklonili učiteljskemu poklicu.

Na Mestni občini Celje se zavedajo izjemnega pomena vrtcev in šol za skupnost, za našo sedanjost in prihodnost. Zavedajo se tudi vedno večjih izzivov, s katerimi se danes sooča šolski sistem in pomena sodelovanja ter vpetosti lokalne skupnosti v delo vrtcev in šol. Želijo si, da tudi v knežjem mestu 5. oktober postane dan, ko skupnost skupaj spomnijo na izjemno poslanstvo in pomen pedagoškega poklica.

V imenu gostitelja je pedagoške delavce nagovoril dr. Bojan Cvelfar, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Mestni občini Celje: »V Mestni občini Celje je sodelovanje in povezovanje vrtcev in šol med seboj in z lokalno skupnostjo primer dobre prakse. Zelo smo ponosni, da z vsemi vami tako dobro sodelujemo, da se znamo povezovati in skupaj ustvarjati spodbudno okolje za naše otroke in mlade. S svojim delom in ustvarjalnostjo vaši učenk in učencev bogatite podobo in dogajanje v Mestni občini Celje. Ponosni smo na številne projekte, ki jih ustvarjamo skupaj in s tem otrokom in mladim sporočamo, da so pomemben del naše skupnosti. Ste dragocen sogovornik in sodelavec. Hvala, ker s predanostjo, odgovornostjo in srcem opravljate svoje delo, ki je pravi poklic in poslanstvo. Vaše delo je velikokrat premalo cenjeno. Z našimi otroki preživite velik del dneva od ranega otroštva in vse do praga odraslosti. Pomembno sooblikujete njihove osebnosti in pomagate razvijati njihove potenciale. Sooblikujete prihodnost človeka in s tem prihodnost skupnosti. Hvala vam za to.«

Nekaj utrinkov iz koncerta si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

 

Dostopnost